Tekmovalni tenis

V ženski ligi do naslova prvaka TK Triglav Kranj

tekmovalni tenis

Na Kodeljevem smo bili na praznično soboto priča dvojnemu slavju teniškega kluba Triglav Kranj. Uspeh članov, ki so v obračunu proti Slovanu ubranili naslov prvaka, so dopolnile članice, ki so bile v finalu boljše od igralk TK Radomlje.

V finalu Telemach 1. ženske članske lige je bilo pričakovati izjemno izenačen obračun, za katerega so igralke TK Triglav Kranj in TK Radomlje tudi poskrbele. Na tekmah posameznic sta dve točki Triglavu priborili Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič, medtem ko je točko za TK Radomlje prispevala Kristina Novak.

Ostala je še tekma dvojic, pred katero je bilo jasno, da Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič proti Kristini Novak in Lari Smejkal za osvojitev naslova prvakinj morata osvojiti osem iger. Točno toliko sta jih tudi osvojili, s čimer so Triglavanke ekipo Radomelj v seštevku osvojenih iger ugnale s 36:35.

Četrtfinale, 23.6.
TK Murska Sobota : ŽTK Maribor 1:3
TK Nova Gorica : TK Radomlje 1:3
ŠD LTA : TK Triglav Kranj 1:3
TK Terme Ptuj : TK Branik Maribor 1:3

Polfinale, 24.6.
TK Radomlje : ŽTK Maribor 3:0
TK Branik Maribor : TK Triglav Kranj 

Finale, 25.6., Kodeljevo
TK Radomlje : TK Triglav Kranj 2:2*

* – zaradi večjega števila osvojenih iger je naslov prvaka pripadel igralkam TK Triglav Kranj.

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.