Tekmovalni tenis

Na Kodeljevem najboljša Gašper Matijašič in Karin Dirnbek

tekmovalni tenis

Na igriščih TD Slovan se je v preteklih dneh odvijalo odprto prvenstvo Ljubljane za igralce in igralke do 18. leta starosti. Do turnirske zmage sta se prebila Gašper Matijašič iz TK Center Court in Karin Dirnbek iz TK Krško. 

Igralci so se na Kodeljevem merili v posamični konkurenci in v dvojicah. Na delu smo videli kar 32 fantov in 20 deklet. Pri fantih smo že v 1. kolu spremljali izjemno zanimiv obračun med Markom Bečirovičem Novakom (ŽTKMB) in Gašperjem Matijašičem (TK-CC). Po preobratu se je zmage z 2:6, 7:5 in 6:0 veselil Matijašič, ki je v naslednjem kolu oddal še niz proti Juretu Šiftarju (ZKLUB), nato pa šel vse do konca. V polfinalu je ugnal domačega predstavnika Jošta Pečovnika (SL-LJ), v finalu pa za konec še Žana Friša (TK_SV).

Pri dekletih je največ pokazala Karin Dirbnek (KRŠKO), ki je med drugim v četrtfinalu ugnala 1. nosilko turnirja Evo Zalokar (TR-KR), v polfinalu je tesno s 7:5 in 7:6(5) ugnala Emo Mastnak (ŽTKMB), v boju za turnirsko zmago pa še Karolino Trnkovski (LUKAKP). Slednja je bila skupaj z Evo Zalokar najboljša v dvojicah. Pri fantih sta se turnirske zmage razveselila Nikolaj Cerovac Jelen (GROSU) in Vid Mohar (GROSU).

Petrol OP Ljubljana U18
(TD Slovan, pesek, zunaj)

FANTJE

Rezultati 1. in 2. kola (kliknite za prevezavo)

Četrtfinale
Matijašič G. – Rot N. 6:1, 7:5
Pečovnik J. – Tomac A. 6:3, 6:2
Friš Ž. – Laubič M. 6:2, 6:3
Gorenšek K. – Ploj J. 2:6, 6:4, 6:0

Polfinale
Matijašič G. – Pečovnik J. 6:1, 6:3
Friš Ž. – Gorenšek K. 6:0, 6:2

Finale: Matijašič G. – Friš Ž. 6:4, 6:3

Dvojice, finale: Cerovac J. N./Mohar V. – Laubič M./Lugarič L. 6:1, 6:3


DEKLETA

Rezultati 1. in 2. kola (kliknite za prevezavo)

Četrtfinale
Dirnbek K. – Zalokar E. 6:2, 6:1
Mastnak E. – Ažnoh A. J. 6:4, 6:1
Pernat M. – Virmani V. 6:2, 6:3
Trnkovski K. – Milosavljević L. 6:4, 6:2

Polfinale
Dirnbek K. – Mastnak E. 7:5, 7:6(5)
Trnkovski K. – Pernat M. 3:4* predaja

Finale: Dirnbek K. – Trnkovski K. 6:4, 6:4

Dvojice, finale: Trnkovski K./Zalokar E. – Ažnoh A. J./Dirnbek K. 6:4, 3:6, 10:4

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.