Tekmovalni tenis

U14: Veritsa Yaneva in Patrik Semenič najboljša na zaključnem Mastersu

tekmovalni tenis

V torek in sredo so se na igriščih v Kopru na zaključnem Zavarovalnica Triglav Mastersu pomerili v kategoriji U14.

12 mladih teniških igralcev in igralk se je pomerilo na zaključnem Mastersu v Kopru. V dveh dnevih so prikazali odlično igro. Pri fantih sta v finale uvrstila Aljaž Štor in Patrik Semenič. V finalnem obračunu je bil najboljši Patrik Semenič, ki je v obeh dnevih igral izjemno. V finalu je bil boljši od Štora s 6:0, 6:4. Prav tako sta odlično igro prikazali tudi Alexander Burmakin in Matija Kozjak, ki sta se uspela prebiti do polfinala.

Pri dekletih je slavila zmago Veritsa Yaneva. V finalnem obračunu prikazala odločnejšo igro in zmagala s 6:4, 6:2. Dobro so igrale Sara Kovačević, ki se je uspela prebiti v finale, pa tudi Jerca Fleischman in Karolina Semenič, ki sta se uvrstili v polfinale.

U14 Zavarovalnica Triglav Masters

(Koper, pesek)

Fantje, četrtfinale

Štor A. – Đokić S. 6:4, 6:3

Konečnik L. – Burmakin A. 2:6, 0:6

Šuštaršič-Kalin N. – Kozjak M. 4:6, 4:6

Pečovnik J. – Semenič P. 4:6, 0:6

Polfinale

Štor A. – Burmakin A. 3:6, 6:2, 6:1

Kozjak M. – Semenič P. 1:6, 3:6

Finale: Štor A. – Semenič P.  0:6, 4:6


Dekleta, četrtfinale

Yaneva V. – Bevc S. 6:2, 6:1

Fleischman J. – Pleskovič L. 6:3, 6:3

Cimperman A. – Semenič K. 1:6, 3:6

Peterlin Pahor H. – Kovačević S. 2:6, 2:6

Polfinale

Yaneva V. – Fleischman J. 6:4, 7:6(4)

Semenič K. – Kovačević S. 6:0, 5:7, 3:6

Finale: Yaneva V.  – Kovačević S. 6:4, 6:2

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.