Tekmovalni tenis

Jošt Pečovnik in Patrik Semenič po odličnem tednu klonila v finalu

tekmovalni tenis

Jošt Pečovnik in Patrik Semenič, ki sta se po izjemnem tednu tenisa prebila v finale, sta morala priznati premoč nasprotnikoma v finalnem obračunu.

Jošt Pečovnik se je prebil v finale, v finalnem obračunu pa klonil proti močnejšemu nasprotniku.

Po izjemnem tednu je moral Patrik Semenič v finalu priznati premoč Mihailu Topiću v dveh nizih z rezultatom 1:6 in 0:6. Patrik je za finalni obračun stisnil zobe, čeprav je v polfinalu staknil poškodbo glešnja. V celotnem tednu je Semenič odigral 5 dvobojev in prikazal izjemen tenis.

Siroki Brijeg Open 14&U – kategorija 3

(Bosna in Hercegovina, tepih)

Rezultati do polfinala, fantje in dekleta

Polfinale: Semenič P. (Slo) – Djokić F. (Srb) 6:4, 6:4

Finale: Semenič P. (Slo) – Topić M. (Srb) 1:6, 0:6


Po izjemnem tednu Jošta Pečovnika, je ta klonil v finalnem obračunu proti Norvežanu Petru Paulu Hjortelandu. Rezultat dvoboja je bil 3:6 in 3:6. V dvojicah pa se mu je skupaj z Jašo Pečovnikom uspelo prebiti vse do polfinala turnirja.

Marsa Sport Club Tennis Europe U16 – kategorija 2

(Malta, beton)

Rezultati do polfinala ob kliku

Polfinale: Pečovnik J. (Slo) – Aminu O. (Gbr) 6:4, 6:3

Finale: Pečovnik J. (Slo) – Hjorteland P. (Nor) 3:6, 3:6

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.