Tekmovalni tenis

TE: PATRIK SEMENIČ IN JOŠT PEČOVNIK STA SE PREBILA V POLFINALE

tekmovalni tenis

Patrik Semenič in Jošt Pečovnik sta se prebila med najboljše štiri, v petek se bosta pomerila za preboj v finale. Mark Bečirovič Novak in Mai Winterleitner bosta s svojima soigralcema igrala v konkurenci dvojic v finalu.

Med najboljše štiri na Tennis Europe Terme Ptuj Open sta se v dveh suverenih nizih prebila Patrik Semenič in Jošt Pečovnik, ki sta ugnala Ukrajinca Hrabarja in Ushakova. V polfinalu pa se bosta pomerila med seboj. V četrtfinalu se je pomeril tudi Mark Bečirovič Novak, ki pa je dvoboj proti Alexandru Burmakinu predal.

V finalu dvojic se bosta pomerila Mark Bečirovič Novak skupaj z Leonardom Ljubčićem ter Mai Winterleitner skupaj z Alexandrom Burmakinom.

Dekleta so z nastopi zaključila, izgubile so tudi v konkurenci dvojic. Lana Pleskovič je igrala skupaj z Dario Malchenko in izgubila proti Avstrijski navezi Kotchetkov-Schwaiger, Pomerili pa sta se tudi Karolina Semenič in Hana Stražar, ki sta prav tako morali priznati premoč med najboljšimi štirimi.

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.