Tekmovalni tenis

Odlični Patrik Semenič zmagovalec v Vrsarju

tekmovalni tenis

Patrik Semenič je veliki zmagovalec turnirja Tennis Europe v Vrsarju, kjer so se merili igralci do 14. leta starosti. Po tednu odličnega tenisa je v nedeljo stopil na najvišjo stopničko in slavil.

Peta in finalna tekma Patrika Semeniča na turnirju TE je bila ponoven uspeh in tako je v posamični konkurenci slavil osvojitev turnirja Tennis Europe že drugič v tem letu. V finalnem obračunu ga je pričakal Thomas Eversfield, ki je v polfinalu premagal Slovenca Aljaža Štora. Finalni dvoboj se je zaključil Semeniču v prid, s 6:3, 7:5. Skozi celoten teden smo spremljali kvalitetno igro Slovenca, ki je gladko nizal zmage na Hrvaškem. Do zmage se je prebil tudi v igri dvojic in tako v tem tednu slavil kar dvakrat.

U14 Vrsar
(Hrvaška, pesek)

1. kolo

Semenič P. (Slo) – prost

Kita G. (Slo) – Bertos R. (Hrv) 3:6, 1:6

Kozjak M. (Slo) – Johnson J. (Gbr) 6:0, 6:0

Djokić S. (Slo) – Martinović D. (Hrv) 6:2, 2:6, 1:6

Videnović S. (Slo) – Simunić M. (Srb) 6:1, 6:0

Štor A. (Slo) – prost

Kolarič M. (Slo) – Ilić I. (Hrv) 0:6, 2:6

Schroll F. (Slo) – Saracin R. (Rou) 4:6, 3:6

2. kolo

Semenič P. (Slo) – Berdin N. (Rus) 6:4, 6:2

Kozjak M. (Slo) – Voljavec P. (Hrv) 2:6, 0:6

Videnović S. (Slo) – Sarić D. (Hrv) 6(3):7, 6:2, 2:6

Štor A. (Slo) – Vižintin N. (Hrv) 6:0, 6:1

3. kolo

Semenič P. (Slo) – Krupa O. (Pol) 6:1, 6:3

Štor A. (Slo) – Ilić I. (Hrv) 6:1, 6:0

Četrtfinale

Semenič P. (Slo) – Bertos R. (Hrv) 6:0, 6:1

Štor A. (Slo) – Zorica D. (Hrv) 7:6(2), 3:2*predaja

Polfinale

Semenič P. (Slo) – Kren K. (Aut) 6:2, 6:2

Štor A. (Slo) – Eversfield T. (Češ) 3:6, 3:6

Finale: Semenič P. (Slo) – Eversfield T. (Češ) 6:3, 7:5


Dvojice, polfinale
Aračić N. L./Semenič K. – Balažova E./Mišić U. 3:6, 6:3, 10:6
Burmakin A./Semenič P. – Šarić D./Zahirović R. 7:5, 6:1
Dragičević A./Videnović S. – Ilić I./Krupa O. 2:6, 1:6

Finale
Aračić N. L./Semenič K. – Kieštencova K./Košička N. 2:6, 1:6
Burmakin A./Semenič P. – Ilić I./Krupa O. 6:0, 7:5

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.