Tekmovalni tenis

TE: Jošt Pečovnik pokazal največ na Ptuju

tekmovalni tenis

Največ je pokazal Jošt Pečovnik, ki je v dveh nizih slavil zmago na Tennis Europe turnirju na Ptuju.

Na Tennis Europe Terme Ptuj Open je v soboto v finalnem obračunu največ pokazal Jošt Pečovnik. V finalu je bil v dveh nizih boljši od Hrvata Ivana Dumbovića, 8. nosilca, z rezultatom 6:4 in 7:6(2). Pečovnik, ki je bil na turnirju 5. nosilec, je le v polfinalu predal en niz nasprotniku. S Patrikom Semeničem sta se pomerila za mesto v finalu in odigrala napet dvoboj. Vse ostale dvoboje je dobil v dveh odličnih nizih. Odigral je tudi tri podaljšane igre, v četrtfinalu, polfinalu in finalu in vse dobil. V dvojicah je turnir osvojil Mark Bečirovič Novak skupaj z Ljubčićem.

Terme Ptuj Open – kategorija 3
(Slovenija, Ptuj, pesek)

Fantje
Vsi rezultati

Finale: Pečovnik J. (Slo/5) – Dumbović I. (Hrv/8) 6:4, 7:6(2)


Terme Ptuj Open – kategorija 3
(Slovenija, Ptuj, pesek)

Dvojice dečki
Rezultati do polfinala
Polfinale

Finale: Bečirovič Novak M./Ljubčić  L. – Winterleitner M./Burmakin A. 6:3, 6:3

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.