Tekmovalni tenis

Zaključilo se je državno prvenstvo v dvojicah

tekmovalni tenis

Loparje so vihteli tudi na seniors državnem prvenstvu v dvojicah, ki je potekalo v Ljubljani. Spremljali smo lahko ženske do 50 let in nad 50. letim ter moške v treh skupinah, do 50. leta, do 65. leta in nad 65. letom.

Seniors državno prvenstvo v dvojicah v Ljubljani.

Pri ženskah do 50. leta so igrale glavni del turnirja in tolažilni del, vse skupaj smo spremljali 8 parov igralk. V glavnem delu sta bili najboljši Katarina Pišljar in Vesna Belič, v tolažilnem delu pa sta največ pokazali Špela Ingolič in Romina Pirc Radulović. V kategoriji nad 50 let pa so se 3 pari dvojic pomerili znotraj ene skupine. Največ zmag, 2 zmagi, sta dosegli Slavka Srebrnjak in Ksenija Jeras.

Pri moških so v prvi kategoriji do 50. leta igrali v 2 skupinah. Najuspešnejša para izmed vsake skupine sta se potem pomerila v finalnem obračunu. Klemen Kadivnik in Aleš Maček sta bila najuspešnejša. V kategoriji do 65. leta starosti so prav tako igrali v dveh skupinah, najboljša sta bila Tone Komar in Damir Konjar. Pri moških nad 65. letom so igrali v eni skupini in največ zmag sta dosegla Nurija Pašić in Marjan Žižek.

ZMAGOVALCI POSAMEZNIH KATEGORIJ:

Ženske do 50 let: Katarina Pišljar/Vesna Belič

Ženske nad 50 let: Slavka Srebrnjak/Ksenija Jeras

Moški do 50 let: Klemen Kadivnik/Aleš Maček

Moški do 65 let: Tone Komar/Damir Konjar

Moški nad 65 let: Nurija Pašić/Marjan Žižek

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.