Tekmovalni tenis

TK Triglav Kranj prepričljivo ubranil naslov prvaka Telemach 1. moške lige

tekmovalni tenis

Članska ekipa TK Triglav Kranj je ubranila naslov prvaka Telemach 1. moške članske lige. V finalnem obračunu na Kodeljevem so bili Kranjčani prepričljivo boljši od domačega Slovana. V borbi za obstanek uspešnejši igralci ŠD LTA.

TD Slovan se je v finalu na domačem terenu predstavil z ekipo Jošt Plestenjak, Bor Schweiger Mužar, Tilen Žitnik, Boris Barjaktarević in Dorian Tomaž Janežič, medtem ko so Kranjčani naslov prišli branit z zasedbo Blaž Kavčič, Matic Dimic, Miha Vetrih, Grega ŽemljaMike Urbanija.

Kavčič, Žemlja, Urbanija in Dimic so zabeležili prepričljive zmage, poraz Slovana pa je uspelo ublažiti Tilnu Žitniku, nekdanjemu članu Davis Cup reprezentance, ki je predčasno dobil obračun proti Vetrihu.
Denimo še, da prav za TD Slovan nista mogla nastopiti dva ključna igralca, Deni Žmak in Janez Semranc.

V borbi za obstanek med elito sta se v Brežicah pomerili domača ekipa TK Brežice/GFTA in ekipa ljubljanskega ŠD LTA. Po dvobojih v posamični konkurenci je bolje kazalo domačinom, ki so vodili s 3:2, za preobrat pa sta v igri dvojic poskrbela najprej Mak Miković in Noah Jelušić ter za konec še Nik Miković in Tilen Potočnik. ŠD LTA bo tako tudi v prihodnji sezoni nastopalo v Telemach 1. moški ligi, medtem ko se TK Brežice/GFTA po letu dni vrača v Telemach 2. moško ligo.

Četrtfinale, 21.6.
TK Triglav Kranj : TK Branik Maribor 4:1
TK Terme Ptuj : TK Spin Medvode 1:4

Polfinale, 23.6.
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj 2:5
TD Slovan : TK Spin Medvode 5:2

Finale, 25.6.
TD Slovan : TK Triglav Kranj 1:4

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.