Tekmovalni tenis

TK Triglav Kranj do zmage pri ŽTK-ju, za naslov proti TD Slovan

tekmovalni tenis

Igralci TK Triglav Kranj in TD Slovan so finalisti letošnje sezone Telemach 1. moške članske lige. Kranjčani so bili na gostovanju uspešnejši od mariborskega ŽTK-ja, medtem ko so Kodeljevčani na domačem terenu strli odpor igralcev TK Spin Medvode.

1. MOŠKA ČLANSKA LIGA

Oba četrtkova polfinala v Telemach 1. moški članski ligi sta se končala z identičnim rezultatom. Zmage s 5:2 in napredovanja v veliki finale sta se veselili ekipi TK Triglav Kranj in TD Slovan.

Kranjčani so se v postavi Blaž Kavčič-Matic Dimic-Miha Vetrih-Grega Žemlja-Mike Urbanija postavili nasproti mlajši zasedbi mariborskega ŽTK-ja. Po zmagah Kavčiča, Vetriha in Urbanije so končno zmago dokončno potrdili v dvojicah. Na 4:2 sta povišala Dimic in Vetrih, končni rezultat 5:2 pa sta postavila Kavčič in Urbanija. Točki za ŽTK Maribor sta prispevala Sebastian Dominko, ki je bil v izenačeni tekmi boljši od Žemlje, ter Maj Premzl, ki je v dveh nizih odpravil Dimica.

V drugem polfinalu sta si še drugič v letošnji sezoni nasproti stali ekipi TD Slovan in TK Spin Medvode. Zmage so se še drugič veselili Kodeljevčani, ki so zmagovalca odločili že po tekmah posameznikov. Tam je Medvodčanom edino točko priboril Matic Križnik, medtem ko so bili na drugi strani uspešni Bor Schweiger Mužar, Tilen Žitnik, Janez Semrajc in Deni Žmak. Drugo točko za TK Spin Medvode sta v dvojicah z zmago nad navezo Semrajc J./Barjaktarević B. prispevala Križnik in Ažbe Jarc. 

Finalni obračun med TD Slovan in TK Triglav Kranj bo odigran v soboto, 25. julija, na Kodeljevem. Začel se bo ob 11. uri. Naslov iz lanske sezone branijo Kranjčani.

Četrtfinale, 21.6.
TK Triglav Kranj : TK Branik Maribor 4:1
TK Terme Ptuj : TK Spin Medvode 1:4

Polfinale, 23.6.
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj 2:5
TD Slovan : TK Spin Medvode 5:2

Finale, 25.6.
TD Slovan : TK Triglav Kranj

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.