Tekmovalni tenis

Slovanov finale

tekmovalni tenis

Na igriščih TK Brežice se je s ponedeljkovima finalnima obračunoma končalo Odmev odprto prvenstvo Brežic za igralce do 14. leta starosti. Turnirske zmage sta se razveselila Veritsa Yaneva (BREŽI) in Patrik Semenič (SL-LJ).

DEKLICE

V Brežicah se je v zadnjih nekaj dneh predstavilo 17 dečkov in 15 deklic v starostni kategoriji U14. Pri deklicah je v četrtfinalu presenečenje na papirju pripravila Amber Ivana Erenda (PVALD), ki je izločila 4. nosilko turnirja Karolino Semenič (SL-LJ). Ob Erendi so se v polfinale prebila še Veritsa Yaneva (BREŽI), Ana Marinkovič (TR-KR) in Jerca Fleischman (TKMED).

Da bi v finalu spremljali obračun 1. proti 2. nosilki, je preprečila Ana Marinkovič, ki je Fleischmanovo ugnala s 4:6, 6:3 in 6:2. V drugem polfinalu je Yaneva prepričljivo s 6:1 in 6:0 ugnala Erendo, v finalu pa podobno prepričljivo premagala še Marinkovičevo. Bilo je 6:1 in 6:1. Za Yanevo je bil to zmagi v Litiji (U16) že drugi osvojeni turnir pod okriljem Tenis Slovenije v mesecu juliju, medtem ko je Marinkovičeva prvič nastopila v finalu turnirja U14.

Četrtfinale
Yaneva V. – Mastnak E. 6:2, 6:2
Erenda A. I. – Semenič K. 7:5, 7:3
Marinkovič A. – Grajžl E. 6:3, 6:1
Fleischman J. – Ivanc I. 6:1, 6:1

Polfinale
Yaneva A. – Erenda A. I. 6:1, 6:0
Marinkovič A. – Fleischman J. 4:6, 6:3, 6:2

Finale: Yaneva A. – Marinkovič A. 6:1, 6:1


DEČKI (Slovanov finale)

Pri dečkih se je od nenosilcev v četrtfinale prebil zgolj Lan Filipič (LUKAKP), ki v boju za polfinale ni uspel presenetiti Jošta Pečovnika (SL-LJ). Ta se je mimo Luke Marinška (LUKAKP) prebil še stopničko višje, turnirsko zmago pa mu je v finalu preprečil, klubski soigralec, Patrik Semenič (SL-LJ). Slednji je na poti do naslova premagal štiri nasprotnike, proti katerim je skupaj izgubil zgolj 8 iger. Finalni obračun proti Pečovniku je dobil s 6:1 in 6:1.

Četrtfinale
Pečovnik J. – Filipič J. 6:0, 6:1
Marinšek L. – Rakar J. 6:2, 6:4
Najzer J. – Jurečič L. 6:0, 2:6, 6:3
Semenič P. – Pučko M. 6:3, 6:0

Polfinale
Pečovnik J. – Marinšek L. 6:1, 2:6, 6:1
Semenič P. – Najzer J. 6:0, 6:2

Finale: Semenič P. – Pečovnik J. 6:1, 6:1

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.