Tekmovalni tenis

Prvaki ODMEV lige U14 so postali dečki ŽTK Maribor in deklice TK Center Court

tekmovalni tenis

V Kopru se je s sredinima finalnima obračunoma se je končala Odmev liga za igralce in igralke do 14. leta starosti. Letošnjo sezono sta na najboljši možen, tj. z naslovom prvaka, zaključili dekliška ekipa TK Center Court in ekipa dečkov ŽTK Maribor.

Na igriščih TK Luka Koper se je v torek in sredo odvijal pravi slovenski teniški praznik, v katerem smo lahko na delu videli najboljše ekipe v starostni kategoriji U14. Pri dečkih so naslov prvaka iz lanske sezone uspeli ubraniti igralci ŽTK Maribor.

Mariborčani so bili lani v izjemno izenačenem finalnem obračunu boljši od TK Center Court B, letos pa so v polfinalu najprej s 6:0 v zmagah ugnali domače igralce TK Luka Koper, v finalu pa v dvojicah strli še odpor TD Slovan A. V posamičnih dvobojih sta točki svoji ekipi priborila Liam Lugarič in Mark Laubič na eni strani ter Patrik Semenič in Aljaž Štor na drugi. V dvojicah sta bili navezi Bečirovič Novak M./Desy D. in Lugarič L./Laubič M. boljši od navez Štor A./Bobovnik M. oz. Pečovnik J./Semenič P.

Drugouvrščeni Kodeljevčani so bili v polfinalu predtem s 4:2 boljši od oslabljene ekipe TK Center Court, ki je tako kot koprska zasedla končno 3. mesto.

Pri deklicah prepričljivo slavje za TK Center Court

Tudi v dekliški kategoriji so naslov prvakinj iz lanske sezone branile igralke ŽTK Maribor, ki pa so letos v finalu naletele na izjemno razpoloženo ekipo TK Center Court. Ljubljansko moštvo je na krilih Zoje Peternel, Sare Mihelčič, Maje Stopar in Ane Stojneva povsem zasluženo najprej ugnala igralke TK Olimpija, nato pa še ekipo ŽTK Maribor. Mariborčanke so bile predtem v polfinalu s 3:1 boljše od moštva TK Triglav Kranj.

Preberite tudi:
Vsi rezultati skupinskega dela Odmev lige U14

ODMEV LIGA U14

PLAYOFF
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

DEČKI

Polfinale, 6.9.
TD Slovan A : TK Center Court 4:2
ŽTK Maribor : TK Luka Koper 6:0

Finale, 7.9.: ŽTK Maribor : TD Slovan A 4:2


DEKLICE

Polfinale, 6.9.
TK Center Court : TK Olimpija 4:0
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj 3:1

Finale, 7.9.: TK Center Court : ŽTK Maribor 3:0


Več na https://www.tenis-slovenija.si/prvaki-lige-u14-so-postali-decki-ztk-maribor-in-deklice-tk-center-court-foto/ 

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.