Tekmovalni tenis

Patrik Semenič v Bad Waltersdorfu prvič najboljši v posamični konkurenci

tekmovalni tenis klubske novice

13-letni slovenski teniški igralec Patrik Semenič se po novem lahko pohvali s turnirsko zmago na Tennis Europe turnirju v posamični konkurenci. Do svojega prvenca je prišel v Bad Waltersdorfu, kjer je na turnirju igralcev do 14. leta starosti med drugim zaigral tudi v finalu dvojic.

Aktualni zimski državni prvak v starostni kategoriji U14 v posamični konkurenci in v dvojicah je v Bad Waltersdorfu prvič na istem turnirju zaigral v kar dveh finalih. V svojem prvem posamičnem finalu je z rezultatom 6:3 in 7:5 ugnal Moritza Glauserja iz Lihtenštajna in tako maščeval poraz Aljaža Štora v četrtfinalu.

Kasneje je Semenič že četrtič na turnirjih Tennis Europe zaigral v finalu dvojic. Tako kot januarja letos v Beogradu, je tudi tokrat Patrik moči združil s Hrvatom Ivanom Dumbovićem, s katerim sta v dveh tesnih nizih s 4:6 in 5:7 klonila proti dvojici Jelinek M./Tauber L., ki je predtem v četrtfinalu ugnala tudi Aljaža Štora in njegovega partnerja.

U14 Bad Waltersdorf
(Avstrija, kategorija 3, tepih)

1. kolo
Štor A. (Slo/8) – Galesi G. (Ita/Q) 6:3, 6:3
Semenič P. (Slo/3) – Stefanov K. (Blg) 7:5* – predčasna zmaga
Fleischman J. (Slo) – Toccacieli E. (Ita/WC) 1:6, 4:6

2. kolo
Štor A. (Slo/8) – Logrippo M. (Ita) 6:3, 6:4
Semenič P. (Slo/3) – Schindler P. (Avt/WC) 6:2, 6:1

Četrtfinale
Štor A. (Slo/8) – Glauser M. (Lih/1) 2:6, 1:6
Semenič P. (Slo/3) – Urbanos F. (Svk/Q) 6:2* – predaja

Polfinale: Semenič P. (Slo/3) – Cona M. (Ita) 1:6, 6:0, 6:3
Finale: Semenič P. (Slo/3) – Glauser M. (Lih/1) 6:3, 7:5


Dvojice, 1. kolo
(1)Dumbović I./Semenič P. – (WC)Reisinger N./Reisner J. 6:4, 6:3
Ilić I./Štor A. – Bračko I./Maraković I. 6:4, 2:6, 12:10
Djokić S./Šuštarič Kalin N. – Jelinek M./Tauber L. 2:6, 0:6

Četrtfinale
(1)Dumbović I./Semenič P. – Bobošik M./Urbanos F. b.b.
Ilić I./Štor A. – Jelinek M./Tauber L. 1:6, 6:4, 7:10

Polfinale: (1)Dumbović I./Semenič P. – Lingfeld L./Lymar P. 6:3, 6:4
Finale: (1)Dumbović I./Semenič P. – Jelinek M./Tauber L. 4:6, 5:7

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.