Tekmovalni tenis

LIGA U14: V KONČNICO NAPREDOVALE KAR TRI EKIPE TD SLOVAN, DEČKI ŽTK MARIBOR ŠE NAPREJ UPAJO NA UBRANITEV NASLOVA

tekmovalni tenis klubske novice

V petek je bila odigrana zadnja tekma skupinskega dela BTC lige U14, v katerem so še posebej navdušile ekipe TD Slovan. V deški konkurenci naslov sicer brani ŽTK Maribor, pri deklicah je že jasno, da bomo dobili novega zmagovalca. 

V lanski sezoni so se ob dečkih ŽTK Maribor namreč naslova prvaka v ekipnem ligaškem tekmovanju razveselile še igralke TK Center Court, ki so v finalu ugnale prav igralke ŽTK Maribor. Tokrat so deklice iz TK Center Court obstale v skupini, iz katere sta si polfinalno vstopnico priigrali ekipi TK Spin Medvode in ŠDTŠ Radovljica. V drugi skupini sta prvi dve mesti osvojili ekipi TC Ljubljana in TD Slovan.

Izjemno so v skupinskem delu tekmovanja nastopali tudi dečki s Kodeljevega. V polfinale sta se namreč prebili obe ekipi TD Slovan (A in B). V skupini A so 2. mesto zasedli igralci TK Center Court, medtem ko so v skupini B na najvišjem mestu končali branilci naslova, igralci ŽTK Maribor.

Več

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.