Tekmovalni tenis

Izjemni Patrik Semenič v soboto naskakuje dvojno krono v Bad Waltersdorfu

tekmovalni tenis klubske novice

13-letni slovenski teniški up Patrik Semenič v Bad Waltersdorfu nadaljuje z izvrstnimi predstavami na Tennis Europe turnirju za igralce do 14. leta starosti. V soboto bo mladi Slovenec lovil kar dvojni naslov. 

Patrik Semenič se je v petek najprej boril za vstop v finale v posamični konkurenci. Tekme proti nasprotniku iz Italije ni začel najbolje, kar je botrovalo k temu, da je sploh prvič na turnirju oddal niz. Po končanem uvodnem nizu se je zbral in Italijana nadigral. V finalu bo Semenič poizkušal presenetiti krvnika Aljaža Štora, 1. nosilca turnirja Moritza Glauserja iz Lihtenštajna.

Popoldan se je Semenič še enkrat podal na igrišče in bil znova uspešen. Tokrat v dvojicah, kjer si je s Hrvatom Ivanom Dumbovićem brez večjih pretresov priigral mesto v finalu. Patrika tako v soboto znova čaka dvojni program in priložnost, da se v Bad Walterdsorfu prebije do kar dvojne krone.

U14 Bad Waltersdorf
(Avstrija, kategorija 3, tepih)

1. kolo
Štor A. (Slo/8) – Galesi G. (Ita/Q) 6:3, 6:3
Semenič P. (Slo/3) – Stefanov K. (Blg) 7:5* – predčasna zmaga
Fleischman J. (Slo) – Toccacieli E. (Ita/WC) 1:6, 4:6

2. kolo
Štor A. (Slo/8) – Logrippo M. (Ita) 6:3, 6:4
Semenič P. (Slo/3) – Schindler P. (Avt/WC) 6:2, 6:1

Četrtfinale
Štor A. (Slo/8) – Glauser M. (Lih/1) 2:6, 1:6
Semenič P. (Slo/3) – Urbanos F. (Svk/Q) 6:2* – predaja

Polfinale: Semenič P. (Slo/3) – Cona M. (Ita) 1:6, 6:0, 6:3
Finale: Semenič P. (Slo/3) – Glauser M. (Lih/1) [4.3.]


Dvojice, 1. kolo
(1)Dumbović I./Semenič P. – (WC)Reisinger N./Reisner J. 6:4, 6:3
Ilić I./Štor A. – Bračko I./Maraković I. 6:4, 2:6, 12:10
Djokić S./Šuštarič Kalin N. – Jelinek M./Tauber L. 2:6, 0:6

Četrtfinale
(1)Dumbović I./Semenič P. – Bobošik M./Urbanos F. b.b.
Ilić I./Štor A. – Jelinek M./Tauber L. 1:6, 6:4, 7:10

Polfinale: (1)Dumbović I./Semenič P. – Lingfeld L./Lymar P. 6:3, 6:4
Finale: (1)Dumbović I./Semenič P. – Jelinek M./Tauber L. [4.3.]

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.