Tekmovalni tenis

DP U14: NOV NASLOV DRŽAVNE PRVAKINJE ZA VERITSO YANEVO, PRVI ZA ALJAŽA ŠTORA

tekmovalni tenis klubske novice

Državno prvenstvo za igralce do 14. leta starosti sta s prepričljivo zmago zaključila Veritsa Yaneva iz TK Brežice in Aljaž Štor iz Cokan Tennis Academy, ki sta tako povsem zasluženo postala državna prvaka. Odličen turnir je tudi za finalistoma Saro Kovačević in Jašo Pečovnikom.

Tako za Veritso Yanevo kot tudi za Aljaža Štora je bil to drugi zaporedni finale na državnih prvenstvih v starostni kategoriji U14. Yaneva je bila najboljša že na zimskem državnem prvenstvu, ki je potekal na igriščih TK Center Court, medtem ko je Štor takrat v finalu moral priznati premoč Patriku Semeniču. Slednji je bil tudi tokrat ob odsotnosti Svita Suljića postavljen v vlogo 1. favorita, a je turnir predčasno končal zaradi poškodbe hrbta.

Yaneva je na poti do končne zmage po vrsti premagala Dejo Maučec Šuvak, Taro Stojanović, Lano Pleskovič, v polfinalu Niko Štor in za konec v finalu še leto dni mlajšo Saro Kovačević. Edini niz na turnirju je Yaneva izgubila v polfinalu proti Niki Štor, ko se je odlično odzvala po izgubljenem prvem nizu in v nadaljevanju dvoboja izgubila le še tri igre. Proti Sari Kovačević je v finalu oddala le dve.

Svoj trenutek na državnem prvenstvu je dočakal tudi Aljaž Štor. Ta je turnir na igriščih ŽTK Maribor začel izjemno prepričljivo in prvega tekmeca, Jana Fišingerja, ugnal s kar 6:0 in 6:0, težjo delo ga je čakalo v 2. kolu. Tam je bil Štor proti Nejcu Šuštaršiču Kalinu primoran zmago iskati v tretjem nizu, ki ga je na koncu tudi prepričljivo dobil. V nadaljevanju je ugnal še Petra Škundriča in tretjič zapored še Lana Konečnika, za konec pa ga je v finalu čakal obračun proti leto dni mlajšemu Jaši Pečovniku. Za slednjega je bil to prvi finale na državnih prvenstvih v posamični konkurenci. Igralca sta si nasproti stala drugič na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije, še drugič je bil prepričljivo boljši Štor.

DEKLICE

Četrtfinale
Yaneva V. – Pleskovič L. 6:2, 6:2
Štor N. – Semenič K. 3:6, 6:2, 7:6(4)
Kovačević S. – Novak T. 6:1, 6:1
Fleischman J. – Bevc S. 6:1, 6:3

Polfinale
Yaneva V. – Štor N. 3:6, 6:1, 6:2
Kovačević S. – Fleischman J. 6:1, 7:5

Finale: Yaneva V. – Kovačević S. 6:1, 6:1

 

DEČKI

Četrtfinale
Pečovnik J. – Đokić S. 6:3, 1:6, 6:2
Lalič L. – Kita G. 6:1, 5:7, 6:3
Konečnik L. – Majsitz L-L. 6:0, 6:4
Štor A. – Škundrič P. 6:3, 6:0

Polfinale
Pečovnik J. – Lalič L. 6:4, 6:4
Štor A. – Konečnik L. 6:4, 6:3

Finale: Štor A. – Pečovnik J. 6:1, 6:2

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.