Tekmovalni tenis

Domen Korelc po 11-ih letih znova zmagovalec Telemach članskega odprtega prvenstva

tekmovalni tenis

Teniško društvo Slovan je v preteklih dneh na svojih igriščih gostilo članske tekmovalce, ki so se pomerili na Telemach odprtem prvenstvu Ljubljane. Turnirske zmage, svoje prve članske po letu 2011, se je veselil Domen Korelc iz TK Top Tenis Šmartno.

Na teniških igriščih na Kodeljevem se je na moškem članskem Telemach odprtem prvenstvu predstavilo 15 igralcev. V 1. kolu smo najbolj izenačen obračun spremljali med Maxom Stolleckerjem (TR-KR) in Primožem Vovkom (TKMED). Napredovanja v četrtfinale se je po zmagi z 8:6 v tie-breaku 3. niza veselil Stollecker.

Že v 2. kolu se je od turnirja poslovil 1. nosilec Maj Tomac (BR-MB), ki je v dveh nizih klonil proti Tristanu Flandru (TK-TOP). Ta je v polfinalu klonil proti klubskemu kolegu Domnu Korelcu, ki je na članskem odprtem prvenstvu prvič po letu 2011, ko je bil najboljših na igriščih TK Brežice, šel vse do konca. Na poti do turnirske zmage je tokrat po vrsti premagal Aleksa Tomca (MAJA), Marka Novaka (OTOČE), že omenjenega Flandra in za konec v finalu še Jošta Plestenjaka (SL-LJ). Rezultat v finalu je bil 6:1 in 6:1.

Telemach odprto prvenstvo Ljubljane – člani
(TD Slovan, pesek, zunaj)

Četrtfinale
Flander T. – Tomac M. 6:3, 6:4
Korelc D. – Novak M. 3:6, 6:0, 6:1
Požonec M. – Stollecker M. 7:5, 7:6(1)
Plestenjak J. – Strel T. 6:2, 6:0

Polfinale
Korelc D. – Flander T. 3:6, 6:3, 6:4
Plestenjak J. – Požonec M. 2:6, 7:5, 7:6(3)

Finale: Korelc D. – Plestenjak J. 6:1, 6:1

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.