Novice

ZIMSKA DRŽAVNA PRVAKA STA POSTALA PATRIK SEMENIČ IN VERITSA YANEVA

tekmovalni tenis

V petek se je na igriščih TK Center Court s finalnimi dvoboji v posamični konkurenci in v konkurenci dvojic zaključilo zimsko državno prvenstvo za igralce in igralke do 14. leta starosti. Do dvojne krone se je prebil Patrik Semenič, pri deklicah je bila najboljša Veritsa Yaneva.

V deški konkurenci sta ob odsotnosti vodilnega igralca na Tenis Slovenija lestvici igralcev do 14. leta starosti Svita Suljića vlogo 1. in 2. nosilca turnirja povsem upravičila Patrik Semenič (SL-LJ) in Aljaž Štor (CTA). Oba sta tekom celotnega turnirja nastopala zelo prepričljivo in si povsem zasluženo priigrala finalno vstopnico. Za zaključek turnirja je več moči ostalo 1. nosilcu Semeniču, ki je finalni obračun dobil z rezultatom 6:2 in 6:3 ter rezultat v medsebojnih tekmah proti vrstniku Štoru še popravil na 7:1. Za Aljaža je bil to prvi nastop v finalu katerega od državnih prvenstev, medtem ko je Semenič v finalu zaigral že leta 2021, in sicer v kategoriji U12. Takrat mu je lovoriko preprečil prav Suljić.

Kmalu po prvem osvojenem naslovu državnega prvaka v posamični konkurenci je Semenič dodal še svojega drugega v dvojicah. Leta 2021 je bil v U12 kategoriji najboljši v paru s Suljićem, tokrat je vso konkurenco premagal skupaj z Jašo Pečovnikom. 

Za zmago v posamični konkurenci se je potegovala tudi Patrikova sestra dvojčica Karolina Semenič. Skok na vrh ji je preprečila igralka iz TK Brežice, Veritsa Yaneva, ki je bila ob odsotnosti Zoje Peternel na igriščih TK Center Court postavljena v vlogo 1. nosilke. Yaneva tekom celotnega turnirja ni izgubila niti niza, v finalu pa se je razveselila zmage s 6:1 in 6:4. Za Veritso bil to drugi osvojeni naslov državne prvakinje, prvi v posamični konkurenci. Lansko leto je bila v dvojicah najboljša v paru s Taro Murshed.

Tokrat sta se naslova zimskih državnih prvakinj v dvojicah razveselili Jerca Fleischman (TKMED) in Sara Kovačević (MAJA). Igralki sta bili v finalu s 6:1, 4:6 in 10:8 boljši od Julije Ivanc (SL-LJ) in Hane Peterlin Pahor (BENČ).

Foto