Novice

U14: Državni prvaki v konkurenci dvojic so Hana Peterlin Pahor in Tinkara Novak ter Peter Škundrič in Jaša Pečovnik

tekmovalni tenis klubske novice

V konkurenci dvojic smo že dobili nove državne prvake do 14. leta. Pri deklicah sta to Tinkara Novak in Hana Peterlin Pahor, pri dečkih pa Jaša Pečovnik in Peter Škundrič.

V konkurenci dvojic smo dobili nove državne prvake do 14. leta. Pri deklicah sta državni prvakinji v dvojicah Tinkara Novak (TKMED) in Hana Peterlin Pahor (SL-LJ), pri dečkih sta državna prvaka Jaša Pečovnik (SL-LJ) in Peter Škundrič (ŽTKMB). Hana Peterlin Pahor in Tinkara Novak, 1. nosilki prvenstva, sta bili v finalnem obračunu boljši od Anje Cimperman (SLJ-LJ) in Ruby Razingar (ŠDTŠR), 2. nosilki, v treh nizih. Pri dečkih sta Pečovnik in Škundrič zmago zabeležila v dveh izjemno suverenih nizih, premagala sta 1. nosilca, Matija Kozjaka (TK-CC) in Sergeja Videnovića (TR-KR).

Znani pa so tudi vsi polfinalisti državnega prvenstva do 14. leta. Pri deklicah so to Nika Štor (RAVNE), ki se je brez boja prebila med najboljše štiri, Brina Milovanović Stamejčič (TKMED), ki je bila v treh nizih boljša od Sofie Bevc (TC-LJ), Hana Peterlin Pahor (SL-LJ), ki je v dveh suverenih nizih premagala Brino Bohorič (OL-LJ) in Lili Štusaj (BR-MB), ki je bila boljša od Tinkare Novak (TKMED). Pri dečki so se med najboljše štiri prvi tri nosilci prvenstva, Matija Kozjak (TK-CC), Stefan Đokić (SL-LJ), Jaša Pečovnik (SL-LJ) in Mark Pavčič (TKMED). Vsi so zmage zabeležili v dveh suverenih nizih, nekoliko bolj napeti obračun sta odigrala Pečovnik in Mulej, kjer se je prvi nizi zavlekel v podaljšano igro.

Državno prvenstvo U14 – dečki A
(TK Luka Koper, pesek)

Glavni del, vsi rezultati

Četrtfinale
Kozjak M. – Kita G. 6:1, 6:4
Pavčič M.  – Videnović S. 7:5, 6:3
Pečovnik J.  – Mulej A. 7:6(1), 6:1
Đokić S. – Škundrič P. 6:3, 6:1

Polfinale
Kozjak M. – Pavčič M.
Pečovnik J. – Đokić S.

Dvojice, 1. kolo rezultati
Četrtfinale
Kozjak M./Videnović S. – Lalič M./Mlakar V. 6:2, 6:1
Brolih J./Sevnik U. – Hriberšek V./Škundrič M. 6:3, 6:3
Pečovnik J./Škundrič P.  – Fišinger J./Turnšek D. 6:2, 6:2
Đokić S./Gil K. – Brečko L./Laznik N. 6:0, 6:1

Polfinale
Kozjak M./Videnović S. – Brolih J./Sevnik U. 6:3 6:1
Pečovnik J./Škundrič P.  – Đokić S./Gil K. 4:6, 6:3, 10:7

Finale: Pečovnik J./Škundrič P.  – Kozjak M./Videnović S. 6:2, 6:1