Novice

Prvaki ODMEV lige U14 so postali dečki ŽTK Maribor in deklice TK Center Court

tekmovalni tenis

V Kopru se je s sredinima finalnima obračunoma se je končala Odmev liga za igralce in igralke do 14. leta starosti. Letošnjo sezono sta na najboljši možen, tj. z naslovom prvaka, zaključili dekliška ekipa TK Center Court in ekipa dečkov ŽTK Maribor.

Na igriščih TK Luka Koper se je v torek in sredo odvijal pravi slovenski teniški praznik, v katerem smo lahko na delu videli najboljše ekipe v starostni kategoriji U14. Pri dečkih so naslov prvaka iz lanske sezone uspeli ubraniti igralci ŽTK Maribor.

Mariborčani so bili lani v izjemno izenačenem finalnem obračunu boljši od TK Center Court B, letos pa so v polfinalu najprej s 6:0 v zmagah ugnali domače igralce TK Luka Koper, v finalu pa v dvojicah strli še odpor TD Slovan A. V posamičnih dvobojih sta točki svoji ekipi priborila Liam Lugarič in Mark Laubič na eni strani ter Patrik Semenič in Aljaž Štor na drugi. V dvojicah sta bili navezi Bečirovič Novak M./Desy D. in Lugarič L./Laubič M. boljši od navez Štor A./Bobovnik M. oz. Pečovnik J./Semenič P.

Drugouvrščeni Kodeljevčani so bili v polfinalu predtem s 4:2 boljši od oslabljene ekipe TK Center Court, ki je tako kot koprska zasedla končno 3. mesto.

Pri deklicah prepričljivo slavje za TK Center Court

Tudi v dekliški kategoriji so naslov prvakinj iz lanske sezone branile igralke ŽTK Maribor, ki pa so letos v finalu naletele na izjemno razpoloženo ekipo TK Center Court. Ljubljansko moštvo je na krilih Zoje Peternel, Sare Mihelčič, Maje Stopar in Ane Stojneva povsem zasluženo najprej ugnala igralke TK Olimpija, nato pa še ekipo ŽTK Maribor. Mariborčanke so bile predtem v polfinalu s 3:1 boljše od moštva TK Triglav Kranj.

Preberite tudi:
Vsi rezultati skupinskega dela Odmev lige U14

ODMEV LIGA U14

PLAYOFF
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

DEČKI

Polfinale, 6.9.
TD Slovan A : TK Center Court 4:2
ŽTK Maribor : TK Luka Koper 6:0

Finale, 7.9.: ŽTK Maribor : TD Slovan A 4:2


DEKLICE

Polfinale, 6.9.
TK Center Court : TK Olimpija 4:0
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj 3:1

Finale, 7.9.: TK Center Court : ŽTK Maribor 3:0


Več na https://www.tenis-slovenija.si/prvaki-lige-u14-so-postali-decki-ztk-maribor-in-deklice-tk-center-court-foto/