Jerčijev memorial

Memorial 2023

jerčijev memorial

V soboto 2.9. je na teniških igriščih Športnega parka Kodeljevo potekal že 9, Jerčijev memorial. V letošnjem letu se je memoriala udeležilo preko 250 igralcev in ostalih ljubiteljev tenisa. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah, skupaj pa je nastopilo kar 108 igralcev tenisa. Memorial so s svojo prisotnostjo med drugim počastili podžupan MOL g. Samo Logar, Vodja oddelka za Šport g. Marko Kolenc, častni predsednik TZS g. Marko Umbergar, direktor TZS g. Gregor Krušič,…

Srečanje je potekalo ob napetih teniških bojih in prijetnem druženju starih in mladih tenisačev.

Jerči je skoraj vse življenje posvetil tenisu. Med drugim je aktivno sodeloval pri ustanavljanju Teniške zveze Slovenije in postal njen prvi profesionalni direktor. Pod njegovim vodstvom je zveza dosegla svoje največje uspehe v tekmovalnem in organizacijskem smislu. Bil je kapetan moške reprezentance v Davisovem pokalu, kasneje tudi pomočnik Borisa Breskvarja. V ženski reprezentanci za pokal FED je bil kot pomočnik Mime Jaušovec aktivno udeležen pri največjih uspehih naše reprezentance, ki se je takrat uvrstila v četrtfinale svetovne skupine, kot pomočnik Iztoka Božiča pa je sodeloval pri njeni vnovični uvrstitvi v svetovno skupino.

Posebno poglavje si zasluži njegovo delo v Teniškem društvu Slovan. Jerči je prirejal in vodil vse mogoča srečanja, lige, turnirje in dvoboje. Bil je kapetan ekipe, ki je bila petkrat državni prvak Slovenije. Ob stoletnici Športnega društva Slovan je prejel častno nagrado Marjana Rožanca za dosežke v profesionalnem in prostovoljnem športnem delu. Jerči nikoli te ne bomo pozabili!