Novice

Veliki zmagovalci lige U12 so igralci in igralke TD Slovan

tekmovalni tenis

S finalnim obračunom med ekipama TD Slovan in TK Spin Medvode se je končalo ekipno ligaško tekmovanje za igralce do 12. leta starosti. V izenačenem dvoboju so se končne zmage in naslova državnih prvakov v sezoni 2022 veselili igralci in igralke kluba s Kodeljevega.

Po tem, ko smo že v polfinalu spremljali dva izjemno izenačena obračuna, niti v finalu ni šlo pričakovati lahke odločitve. Še drugič v letošnji ligaški sezoni sta si nasproti stali ekipi TD Slovan in TK Spin Medvode, tokrat na njim nevtralnem igrišču ŽTK Maribor. V skupinskem delu tekmovanja so se zmage s 4:3 veselili Medvodčani, tokrat so se z identičnim rezultatom zmage veselili Kodeljevčani.

Če je v polfinalu proti TK Center Court pomembni dve točki prispeval dekliški del ekipe, so tokrat na sceno stopili fantje. Igralki TK Spin Medvode Nika Kožuh in Brina Milovanovič Stamejčič sta dobili tako obračun v posamični konkurenci kot tudi tekmo dvojic, a to za končno zmago ni bilo dovolj. Točke za TD Slovan so v posamični konkurenci prispevali Stefan Đokić, Jaša Pečovnik in Urh Sevnik, zmagovalca pa sta v 6. tekmi dvoboja (dvojice) potrdila prav Đokić in Pečovnik. Igralca sta Marka Pavčiča in Vala Mlakarja ugnala s 6:1 in 6:3.

Pot igralcev in igralk TD Slovan do naslova

Tako za igralci TD Slovan kot tudi za igralci TK Spin Medvode je izjemno uspešna sezona. Obe ekipi sta v skupinskem delu nastopali v skupini B, kjer so prvo mesto sicer zasedli Medvodčani, sledili so jim Kodeljevčani. Ti so si mesto na zaključnem turnirju zagotovili z zmagami nad TK Nova Gorica, ŠD LTA, TA Breskvar in TK Luka Koper. Na igriščih ŽTK Maribor so bili v polfinalu boljši od TK Center Court, za konec pa še od TK Spin Medvode.

Polfinale, četrtek, 16.6.
ŽTK Maribor : TK Spin Medvode 3:4
TD Slovan : TK Center Court 4:3

Finale, petek, 17.6.
TD Slovan : TK Spin Medvode 4:3