Novice

TK Triglav Kranj prepričljivo ubranil naslov prvaka Telemach 1. moške lige

tekmovalni tenis

Članska ekipa TK Triglav Kranj je ubranila naslov prvaka Telemach 1. moške članske lige. V finalnem obračunu na Kodeljevem so bili Kranjčani prepričljivo boljši od domačega Slovana. V borbi za obstanek uspešnejši igralci ŠD LTA.

TD Slovan se je v finalu na domačem terenu predstavil z ekipo Jošt Plestenjak, Bor Schweiger Mužar, Tilen Žitnik, Boris Barjaktarević in Dorian Tomaž Janežič, medtem ko so Kranjčani naslov prišli branit z zasedbo Blaž Kavčič, Matic Dimic, Miha Vetrih, Grega ŽemljaMike Urbanija.

Kavčič, Žemlja, Urbanija in Dimic so zabeležili prepričljive zmage, poraz Slovana pa je uspelo ublažiti Tilnu Žitniku, nekdanjemu članu Davis Cup reprezentance, ki je predčasno dobil obračun proti Vetrihu.
Denimo še, da prav za TD Slovan nista mogla nastopiti dva ključna igralca, Deni Žmak in Janez Semranc.

V borbi za obstanek med elito sta se v Brežicah pomerili domača ekipa TK Brežice/GFTA in ekipa ljubljanskega ŠD LTA. Po dvobojih v posamični konkurenci je bolje kazalo domačinom, ki so vodili s 3:2, za preobrat pa sta v igri dvojic poskrbela najprej Mak Miković in Noah Jelušić ter za konec še Nik Miković in Tilen Potočnik. ŠD LTA bo tako tudi v prihodnji sezoni nastopalo v Telemach 1. moški ligi, medtem ko se TK Brežice/GFTA po letu dni vrača v Telemach 2. moško ligo.

Četrtfinale, 21.6.
TK Triglav Kranj : TK Branik Maribor 4:1
TK Terme Ptuj : TK Spin Medvode 1:4

Polfinale, 23.6.
ŽTK Maribor : TK Triglav Kranj 2:5
TD Slovan : TK Spin Medvode 5:2

Finale, 25.6.
TD Slovan : TK Triglav Kranj 1:4