Novice

ŠTOR NA DOMAČEM TERENU PRVIČ OSVOJIL TURNIR U14, V ČRNUČAH NAJBOLJŠA YANEVA

e-novice tekmovalni tenis

V Preboldu in Črnučah sta se s ponedeljkovima finalnima obračunoma končala Odmev turnirja v starostni kategoriji U14. Največ sta prikazala Aljaž Štor (CTA) in Veritsa Yaneva (BREŽI), ki sta posegla tudi po največjem pokalu.

DEKLICE A (TK Olimpija)

Na igriščih TK Olimpija v Športnem parku Ludus se je v boj za odmeven rezultat podalo kar 33 deklic. Med najboljših osem se je uspelo uvrstiti Veritsi Yanevi (BREŽI), Lauri Basailović (OL-LJ), Ani Marinkovič (TR-KR), Evi Šifkovič (TR-KR), Leticiji Pipan (OL-LJ), Piki Lamovšek (TC-LJ), Evi Ribičič (ŠD_LTA) in Karolini Trnkovski (LUKAKP).

V četrtfinalu sta za najbolj izenačen obračun poskrbeli Pipanova in Lamovškova, Yanevi, Šifkovičevi in Karolini Trnkovski pa se je v polfinalu uspela pridružiti Pika Lamovšek. Ta v polfinalu ni našla pravega recepta za Karolino, ki je v zadnjem času na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije nanizala že celo vrsto odličnih rezultatov. Tokrat ji je sicer v finalu načrte preprečila Veritsa Yaneva, ki je tako upravičila vlogo 1. nosilke in se do naslova prebila brez izgubljenega niza.

Četrtfinale
Yaneva V. – Basailović L. 7:5, 6:2
Šifkovič E. – Marinkovič A. 6:4, 6:1
Lamovšek P. – Pipan L. 6:7(3), 7:5, 6:3
Trnkovski K. – Ribičič E. 6:3, 6:1

Polfinale
Yaneva V. – Šifkovič E. 6:1, 6:2
Trnkovski K. – Lamovšek P. 6:2, 6:0

Finale: Yaneva V. – Trnkovski K. 7:6(6), 2:2


DEČKI A (TA Cokan)

V Preboldu so bili dečki razdeljeni v dva turnirja. Na turnirju A kategorije se je prav vseh osem nosilcev uspelo prebiti v četrtfinale, Jošt Pečovnik, Jan Najzer, Luka Marinšek in Aljaž Štor pa so bili tisti, ki se tudi tam niso zaustavili. V nedeljskem polfinalu sta si finalno vstopnico priigrala 1. nosilec Pečovnik, ki je bil s 6:3 in 6:2 boljši od Najzerja, ter 2. nosilec turnirja Štor, ki je strl odpor Marinška.

Šlo je za njun tretji medsebojni obračun na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije, oba pa sta lovila svojo prvo turnirsko zmago na U14 turnirju kategorije A. Po dramatičnem zaključku drugega niza se je še tretje zmage veselil Štor, ki je sicer predtem nase opozoril že tudi s tremi turnirskimi zmagami na turnirjih U16 kategorije B.

Turnir kategorije B je v Preboldu pripadel Leonu Lajosu Majsitzu (GFTA), ki je bil v finalu z 2:0 v nizih boljši od Gorana Milanovića (VRHNI).

Četrtfinale
Pečovnik J. – Klep T. 6:3, 6:1
Najzer J. – Konečnik L. 6:1, 6:4
Marinšek L – Kušar Stojakovič M. 5:7, 6:4, 6:1
Štor A. – Kozjak M. 7:5, 6:0

Polfinale
Pečovnik J. – Najzer J. 6:3, 6:2
Štor A. – Marinšek L. 7:5, 6:3

Finale: Štor A. – Pečovnik J. 6:2, 7:6(7)


DEČKI B (TA Cokan)

Polfinale
Majsitz L. L. – Schlamberger M. L. 6:0, 6:3
Milanović G. – Bogdan V. 6:0, 6:0

Finale: Majsitz L. L. – Milanović G. 6:3, 6:1