Novice

Liga U14: Deklice in dečki TD Slovan izjemno sezono kronali z naslovom

tekmovalni tenis klubske novice

Na igriščih TK Center Court in TK Spin Medvode se je zaključilo ekipno ligaško tekmovanje za igralce in igralke do 14. leta starosti. Tako v deški kot tudi v dekliški konkurenci so največ pokazali predstavniki TD Slovan, ki so nase opozorili že v rednem delu tekmovanja.

Najboljše štiri dekliške ekipe je gostil TK Spin Medvode. Ob domači zasedbi so se na zaključnem turnirju najboljše četverice predstavile še igralke TD Slovan, TC Ljubljana in ŠDTŠ Radovljica. V ljubljanskem obračunu so se Kodeljevčanke igralkam TC Ljubljana oddolžile za poraz v skupinskem delu tekmovanja. V drugem polfinalu je bilo bolj izenačeno. Obe ekipi sta dobili po dve tekmi, ker so osvojile več nizov, so v finale napredovale Medvodčanke.

Te so v finalu na krilih Jerce Fleischman, ki je bila boljša od Karoline Semenič povedle z 1:0, za izenačenje na 1:1 pa je zmago proti Tinkari Novak poskrbela Hana Stražar. V 3. dvoboju je Hana Peterlin Pahor tesno ugnala Niko Kožuh, slavje Kodeljevčank pa se je lahko začelo po zmagi dvojice Semenič K./Stražar H., ki je bila boljša od dvojice Fleischman J./Novak T.

Zaključni boji v deški konkurenci bi se morali odvijati na igriščih TD Slovan, a so zaradi slabega vremena soglasno sprejele odločitev, da se tekme odigrajo v balonu TK Center Court. Prav TD Slovan A in TK Center Court sta si s polfinalno zmago priigrala finalno vstopnico. TD Slovan A je bil v polfinalu prepričljivo boljši od TD Slovan B, medtem ko je TK CC s 4:2 v zmagah ugnal ekipo ŽTK Maribor. 

V finalu je bilo izenačeno do rezultata 2:2, nakar sta najprej tekmo dvojic prepričljivo dobila Stefan Đokić in Jaša Pečovnik, zmago Kodeljevčanov pa sta potrdila Patrik Semenič in Nejc Šuštaršič Kalin. Za drugouvrščene TK Center Court so na drugi strani nastopali Matija Kozjak, Leon Majsitz, Martin Kolarič in Bor Štrlekar.

Več