Novice

DP U14: NOV NASLOV DRŽAVNE PRVAKINJE ZA VERITSO YANEVO, PRVI ZA ALJAŽA ŠTORA

tekmovalni tenis klubske novice

Državno prvenstvo za igralce do 14. leta starosti sta s prepričljivo zmago zaključila Veritsa Yaneva iz TK Brežice in Aljaž Štor iz Cokan Tennis Academy, ki sta tako povsem zasluženo postala državna prvaka. Odličen turnir je tudi za finalistoma Saro Kovačević in Jašo Pečovnikom.

Tako za Veritso Yanevo kot tudi za Aljaža Štora je bil to drugi zaporedni finale na državnih prvenstvih v starostni kategoriji U14. Yaneva je bila najboljša že na zimskem državnem prvenstvu, ki je potekal na igriščih TK Center Court, medtem ko je Štor takrat v finalu moral priznati premoč Patriku Semeniču. Slednji je bil tudi tokrat ob odsotnosti Svita Suljića postavljen v vlogo 1. favorita, a je turnir predčasno končal zaradi poškodbe hrbta.

Yaneva je na poti do končne zmage po vrsti premagala Dejo Maučec Šuvak, Taro Stojanović, Lano Pleskovič, v polfinalu Niko Štor in za konec v finalu še leto dni mlajšo Saro Kovačević. Edini niz na turnirju je Yaneva izgubila v polfinalu proti Niki Štor, ko se je odlično odzvala po izgubljenem prvem nizu in v nadaljevanju dvoboja izgubila le še tri igre. Proti Sari Kovačević je v finalu oddala le dve.

Svoj trenutek na državnem prvenstvu je dočakal tudi Aljaž Štor. Ta je turnir na igriščih ŽTK Maribor začel izjemno prepričljivo in prvega tekmeca, Jana Fišingerja, ugnal s kar 6:0 in 6:0, težjo delo ga je čakalo v 2. kolu. Tam je bil Štor proti Nejcu Šuštaršiču Kalinu primoran zmago iskati v tretjem nizu, ki ga je na koncu tudi prepričljivo dobil. V nadaljevanju je ugnal še Petra Škundriča in tretjič zapored še Lana Konečnika, za konec pa ga je v finalu čakal obračun proti leto dni mlajšemu Jaši Pečovniku. Za slednjega je bil to prvi finale na državnih prvenstvih v posamični konkurenci. Igralca sta si nasproti stala drugič na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije, še drugič je bil prepričljivo boljši Štor.

DEKLICE

Četrtfinale
Yaneva V. – Pleskovič L. 6:2, 6:2
Štor N. – Semenič K. 3:6, 6:2, 7:6(4)
Kovačević S. – Novak T. 6:1, 6:1
Fleischman J. – Bevc S. 6:1, 6:3

Polfinale
Yaneva V. – Štor N. 3:6, 6:1, 6:2
Kovačević S. – Fleischman J. 6:1, 7:5

Finale: Yaneva V. – Kovačević S. 6:1, 6:1

 

DEČKI

Četrtfinale
Pečovnik J. – Đokić S. 6:3, 1:6, 6:2
Lalič L. – Kita G. 6:1, 5:7, 6:3
Konečnik L. – Majsitz L-L. 6:0, 6:4
Štor A. – Škundrič P. 6:3, 6:0

Polfinale
Pečovnik J. – Lalič L. 6:4, 6:4
Štor A. – Konečnik L. 6:4, 6:3

Finale: Štor A. – Pečovnik J. 6:1, 6:2