Novice

Domen Korelc po 11-ih letih znova zmagovalec Telemach članskega odprtega prvenstva

tekmovalni tenis

Teniško društvo Slovan je v preteklih dneh na svojih igriščih gostilo članske tekmovalce, ki so se pomerili na Telemach odprtem prvenstvu Ljubljane. Turnirske zmage, svoje prve članske po letu 2011, se je veselil Domen Korelc iz TK Top Tenis Šmartno.

Na teniških igriščih na Kodeljevem se je na moškem članskem Telemach odprtem prvenstvu predstavilo 15 igralcev. V 1. kolu smo najbolj izenačen obračun spremljali med Maxom Stolleckerjem (TR-KR) in Primožem Vovkom (TKMED). Napredovanja v četrtfinale se je po zmagi z 8:6 v tie-breaku 3. niza veselil Stollecker.

Že v 2. kolu se je od turnirja poslovil 1. nosilec Maj Tomac (BR-MB), ki je v dveh nizih klonil proti Tristanu Flandru (TK-TOP). Ta je v polfinalu klonil proti klubskemu kolegu Domnu Korelcu, ki je na članskem odprtem prvenstvu prvič po letu 2011, ko je bil najboljših na igriščih TK Brežice, šel vse do konca. Na poti do turnirske zmage je tokrat po vrsti premagal Aleksa Tomca (MAJA), Marka Novaka (OTOČE), že omenjenega Flandra in za konec v finalu še Jošta Plestenjaka (SL-LJ). Rezultat v finalu je bil 6:1 in 6:1.

Telemach odprto prvenstvo Ljubljane – člani
(TD Slovan, pesek, zunaj)

Četrtfinale
Flander T. – Tomac M. 6:3, 6:4
Korelc D. – Novak M. 3:6, 6:0, 6:1
Požonec M. – Stollecker M. 7:5, 7:6(1)
Plestenjak J. – Strel T. 6:2, 6:0

Polfinale
Korelc D. – Flander T. 3:6, 6:3, 6:4
Plestenjak J. – Požonec M. 2:6, 7:5, 7:6(3)

Finale: Korelc D. – Plestenjak J. 6:1, 6:1