Tekmovalni tenis

TE: Izjemen Jošt Pečovnik ponovno najboljši

tekmovalni tenis

Jošt Pečovnik že drugi teden zapored najboljši na Tennis Europe turnirju, ta konec tedna je največ pokazal na Hrvaškem.

Izjemen Jošt Pečovnik je ponovno slavil med posamezniki. V finalu je bil boljši od Ukrajinca Andriya Maksymenka, 6. nosilca. Kljub slabšemu začetku, je mladi Slovence suvereno dobil drugi niz, na začetku tretjega niza pa je nasprotnik predal obračun in tako je osvojil Tennis Europe Marina Šuica Junior Open na Hrvaškem. V tem tednu je nanizal 6 zmag, v polfinalu je bil boljši od Marka Bečiroviča Novaka, 1. nosilca. Niz je oddal le v četrtfinalu in v finalnem obračunu. Pečovnik je pretekli konec tedna prav tako osvojil turnir Tennis Europe Terme Ptuj Open, kjer je v finalu premagal Hrvata Ivana Dumbovića v dveh nizih. Jošt Pečovnik prikazuje odlično igro in formo ter borbenost v zadnjih tednih.

Marina Šuica Junior Open – kategorija 2
(Hrvaška, pesek)

Vsi rezultati

Finale: Pečovnik J. (Slo) – Maksymenko A. (Ukr/6) 1:6, 6:4, 1:0*predaj

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.