Tekmovalni tenis

1. moška članska liga: Zmagovalci so ekipa TD Slovan

tekmovalni tenis

Zmagovalci 1. moške članske lige 2024 so TD Slovan, ki so s 4:3 ugnali ekipo ŽTK Maribor.

V finalu 1. moške članske lige, ki je potekal v nedeljo, 30. junija, sta se pomerili ekipi TD Slovan in ŽTK Maribor. S 4:3 je bila boljša ekipa TD Slovan, ki je postala zmagovalka sezone 2024. Letošnje sofinanciranje tekmovalnega programa ekipnih članskih tekmovanj Tenis Slovenije je v celoti znašalo 10.000 €. Zmagovalci so dobili 3.500 €, ŽTK Maribor kot drugo uvrščeni pa 2.500 €.

Zmagovalni ekipi so v finalu točke priigrali Janez Semrajc, Deni Žmak, Aljaž Bedene. V igri dvojic pa naveza Janez Semrajc in Tilen Žitnik. Ekipi ŽTK Maribor sta točke med posamezniki priigrala Jan Kupčič in Sebastian Dominko, v igri dvojic pa Dominko in Kobierski. V 3. in 4. mesto sta si priigrali ekipi TK Terme Ptuj in lanski branilci naslova, TK Triglav Kranj. Ekipi sta v sklopu financiranja tekmovalnega programa dobili vsaka po 900 €.

Žreb

Poimenski seznam ekip 1. moška članska liga

1. MOŠKA ČLANSKA LIGA 2024
Vsi rezultati
Četrtfinale
TK Terme Ptuj – TK Luka Koper 5:2
TK Triglav Kranj – TK Branik Maribor 5:0

Polfinale
TD Slovan – TK Terme Ptuj 4:1
ŽTK Maribor – TK Triglav Kranj 5:2

Finale: TD Slovan – ŽTK Maribor 4:3

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.