Tekmovalni tenis

1. MOŠKA ČLANSKA LIGA: V PETEK NA KODELJEVEM IN V MARIBORU BOJ ZA FINALE, IZPADLI MEDVODČANI

tekmovalni tenis

Pred moštvi v 1. moški članski ligi je vrhunec sezone. V boju za naslov prvaka so ostale le še štiri najboljše ekipe. V polfinalu bosta prednost domačega igrišča imeli igralci TD Slovan in zasedba ŽTK Maribor. 

Že na praznični torek smo poročali o tem, da sta se ekipi TK Terme Ptuj in TK Triglav Kranj prebili v polfinale ter se tako med najboljšimi štirimi pridružili igralcem TD Slovan in ŽTK Maribor.

Ptujčani so z rezultatom 5:2 odpravili TK Luka Koper. Točke za domačine so prispevali Miha Vetrih, Filip Jeff Planinšek, Jeremy Henri Gschwendtner ter dvojici Meh M./Vetrih M. in Gschwendtner J. H./Planinšek F. J., za Koprčane sta bila uspešna Enej Bonin in Alen Bill. 

Še prepričljivejši so bili igralci Triglava, ki proti TK Branik Maribor niso oddali točke. Uspešni so bili Aljaž Jeran, Matic Dimic, Luka Videnović, Mike Urbanija in Luka Miklavčič.

Polfinale bo na Kodeljevem in v Mariboru odigran v petek, zmagovalca sezone 2024 pa bomo dobili v nedeljo, 30. junija. Spomnimo, naslov iz lanske sezone brani TK Triglav, ki je bil v finalnem obračunu s 4:1 boljši od ŽTK Maribor.

Dramatičen razplet v tekmi za obstanek

V četrtek se je na igriščih v Medvodah odvijal boj za obstanek med slovensko ligaško elito. Pravi boj so uprizorili igralci ŠD LTA in TK Spin Medvode. Po tekmah v posamični konkurenci je bil rezultat 3:2 za Ljubljančane, Taj Dolenc in Marko Požonec sta v dvojicah rezultat uspela poravnati na 3:3, odločilna 7. tekma pa je pripadla bratoma Niku in Maku Mikoviću, ki sta bila s 7:5 in 6:4 boljša od dvojice Japelj J./Rozman A. 

Teniško društvo Slovan je bilo ustanovljeno leta 1974 in je že od svoje ustanovitve član Zveze športnih društev Slovan, Športne zveze Ljubljana in Teniške zveze Slovenije.

V zadnjih letih, je TD Slovan iz Ljubljane, ki danes šteje 150 članov, postalo društvo z vrsto odličnih tekmovalcev. Naj omenimo samo nekatere: Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Janez Semrajc, Tilen Žitnik, Jošt Plestenjak, Boris Barjaktarević, Miloš Bogunović, Vid Grabar, Nal Rot, Blaž Šteblaj, ki so izjemno uspešni, tako na domačih, kakor tudi na mednarodnih tekmovanjih. Poleg naštetih pa je trenutno v trenažnem procesu veliko število mladih perspektivnih igralcev vseh starostnih kategorij: Jošt Pečovnik, Patrik in Karolina Semenič, Miha Bobovnik,… ter najmlajši, ki so v letu 2022 postali državni prvaki do 12 let: Jaša Pečovnik, Stefan Đokić, Urh Sevnikar,…

Člansko moštvo TD Slovan se v vseh letih uvršča med prva tri moštva v Sloveniji in je v zadnjih letih kar trikrat  osvojilo naslov državnega prvaka v 1. Slovenski teniški ligi. Trenutno je v trenažnem procesu preko 40 mladih teniških igralcev, teniško šolo pa obiskuje 50 otrok.

Vsako leto organiziramo 5 turnirjev, katerih organizacijo nam zaupa Teniška zveza Slovenije, za teniške igralce različnih kategorij katerih se udeleži preko 100 igralcev tenisa v spremstvu staršev. Poleg tega pa letno organiziramo tudi 4 turnirje za rekreativne igralce tenisa katerih se udeleži do 150 igralcev.